Vízminőség

Milyen a vízminőség a Dunakanyar strandjain?

Aki strandolni indul a Dunához, pillanatok alatt tájékozódhat arról, milyen a vízminőség a kiszemelt fürdőhelyen.

Az egységes vízminőség-ellenőrzés hét Dunakanyar-menti településen indul (Szentendrén, Dunabogdánynál, Kisorosziban, Leányfalun, Pócsmegyeren, Szigetmonostoron és Tahitótfalun). A méréseket az ÁNTSZ végzi májustól szeptemberig, a kezdeményezést a Coca-Cola Magyarország támogatja.

Figyelem: ma, a Nemzetközi Duna-nap alkalmából #iloveduna Instagram-fotópályázat is kezdődik! Ennek legjobb, Duna-tematikájú képeit a nyár végén budapesti kiállításon is megnézhetik az érdeklődők.

Fellendíteni a strandolást és a Dunához kötődő szabadidőprogramokat: ez a mintaprojekt fő célja. Mint az ÁNTSZ közegészségügyi felügyelője, Magai Józsefné mondta: „A Dunakanyarban évek óta jónak számít a vízminőség, az érintett strandszakaszok fürdőzésre teljesen alkalmasak.” Az egységes mérési rendszer remélhetőleg hozzájárul majd a strandok vízminőségének megőrzéséhez.

„A felelős vízhasználat és ezen belül a Duna megóvása nemzetközi szinten is fontos számunkra, hiszen vezető italgyártóként a tiszta és jó minőségű víz nekünk és a fogyasztóinknak is létszükséglet” – magyarázta Tóth Valentin kommunikációs igazgató. A Coca-Cola Magyarország már 2005-ben partneri megállapodást kötött a Nemzetközi Dunavédelmi Bizottsággal a Duna megóvásáért.
 

GALÉRIA